17. helmikuuta 2012

saunayoga

Pääsin viime viikolla (mun luxus hyvinvoinnin viikkoPT:n tapaaminen ja uudet treeniohjelmat, biosignature-mittaus, koulutusta, Nike Blast..) vihdoin testaamaan saunayogaa. Pitkään olin jo ehtinyt haaveilla saunajoogan kokeilemisesta ja Elixia Salmisaaren seiniltä katsellut saunayoga-julistetta ja Tiinaa, mutta tunnille asti en sitten ikinä ollut muka ehtinyt. 

Mutta selvästi tunnille mun kuului päästä, koska muutama viikko sitten treenien jälkeen pudotin shampoopulloni, ja se vierähti tämän samaisen juliste-Tiinan jalkojen juureen. Tästä sitten seurasi pikaiset kuulumisten vaihdot pukkarissa, tapaaminen Tiinan ja koko saunayoga-tiimin kanssa ja vihdoin myös se odotettu saunayoga-tunti.

Ja mitä se saunayoga oikein? Saunayoga pohjautuu eri joogalajeihin, liikkeet tehdään pääosin saunan lauteilla istuen ja yksi harjoituskerta kestää puoli tuntia. Lajia voi harjoittaa tavallisessa tai infrapunasaunassa, ihanteellinen lämpötila harjoitteluun on n 50 astetta. 
Tämän nuoren joogalajin ovat kehittäneet liikunta-alan kovat ammattilaiset Tiina Vainio ja Jarno Tynkkynen, laji syntyi kun kaksikko halusi kehitellä rentouttavan liikuntamuodon joka toimisi vastapainona elämän hektisyydelle ja jatkuvalle sykkimiselle. Saunassa hiljennytään, keskitytään omaan kehoon ja omaan harjoitukseen. Minibreikki arjen keskellä.Testisaunasamme oli tavallinen sähkökiuas joka hohkasi kuumana, joten pidimme ovea raollaan, ettei meno olisi käynyt liian tukalaksi. Jarno veti meille harjoituksen, johon hän oli yhdistellyt eri saunayoga-sarjoja. (rentouttava, vahvistava, vuodenaika-sarja) Kovin oli relaa ja mukavaa,  mutta sai ne lihaksetkin hyvin kyytiä mm soturiliikkeessä.. (testaa, niin tiedät miten saunayogassa tehdään soturi... )
Olo tunnin jälkeen oli hyvä. Rento, raukea ja hölmön onnellinen. 

Saunayogaa pääsee stadissa testaamaan ja harjoittamaan mm Elixia Salmisaaressa ja Länsiväylällä. Suosittelen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti