22. helmikuuta 2012

bodaamisesta

Musta on tullut salikärpänen. Bodaus on niin parasta! Isoja painoja, vapaita painoja, eristäviä laitteita, käsipäiviä, supersarjoja, loppuun asti vetämistä, lihasvoimaa. Täällä ollaan ihan bodauspäissään, JEA!
Ennen siis olin sellainen jumppakärpänen. Tää jumppairma kiiruhti ryhmäliikuntatunnilta toiselle, aina eturivissä, jumppakuviot niin syvällä takaraivossa. Kivaa ja iisiä;  jumppariiviin astu, ja ei muuta ku jumpax!
Kuntosaliharjoittelua olin ainan pitänyt tylsänä. Eihän siinä tule edes hiki! Missä veren maku?
Englannissa opiskellessamme kävimme Lauran kanssa uskollisesti muutaman kerran viikossa salilla, mutta en edes muista mitä me siellä teimme. Varmaan hinkutettiin reisienlähentäjälaitteessa, heh. 

Noh, sitten tuli elämääni personal trainer Jenni. Ja Jenni laittoi mut puntille. Aluksi oli tietenkin hiukka skeptinen kun halusin niin pitää niistä jumpistani kiinni. Suostuin viikossa kahteen salitreeniin, ja loppuviikon sain jumpautella. Mutta tuloksia tuli noilla kahdellakin salitreenillä, kiitos ammattilaisen tekemä hyvä saliohjelma ja ohjaus.

Ja tää on nyt se juttu jota suosittelen ihan kaikille ennen salille paukkaamista; hankkikaa niiltä ammattilaista eli personal trainereilta heidän palveluitaan, teettäkää just teille tehty treeniohjelma ja ottakaa muutama yhteinen harjoittelukerta. Ja sitten vaihtakaa niitä saliohjelmia tarpeeksi usein. Muistakaa puhtaat liikeradat. Uskaltakaa lisätä painoja. Älkää pelätkö lihaksia!

Nyt on kulunut vuosi salitreenin rantauduttua Jennin kautta mun elämään, ja tässä kuulkaa ollaan jo aika s y v ä l l ä  p e l i s s ä. Mä hei niin rakastan salilla treenaamista. Nyt siellä peilin edessä heilutellaan niitä painoja ähistään niiden painojen alla neljä kertaa viikossa. Rakastan kyllä jumppaamista edelleen, mutta cardiotreenaus on jäänyt yhteen kahteen kertaan viikossa. Tavoite olisi tuon neljän salitreenin lisäksi ottaa yksi syketreeni (spinning, intervallijuoksulenkki, vähän kovempi jumppatunti) ja yksi kehonhuolto (jooga, syvävenyttely, saunayoga..)

I say: jos haluat treenata tavoitteellisesti, muokata kehonkoostumusta, kasvattaa lihasmassaa, laihduttaa; mene salille.

Bodaus is the new black cardio!

hyvä alkulämmittely-liike
lämmittelyä/ponnistusvoimaa

dippi!
kuningasliike: kyykky levytangolla!


haba haba
ojentajaliike kahvakuulalla
penkkipunnerus
pystysoutu

klassikko coreliike: lankku
Kiitos treenikamut Minna ja Sara bodausmallaamisesta. Tässä kaksi kovaa treenimimmiä, habaa löytyy ja levytanko taipuu! Kuvasimme viime viikolla Elixia Salmisaaressa  joka on kovin ihanteellinen treenisali; paljon tilaa, laitteet toimii, suht uusi mesta eli puitteet vielä hyvässä tikissä. Aamupäivisin saa treenata tosi rauhassa. Nähdään salilla!

Ja KIITOS Jenni !!! <3

3 kommenttia:

 1. Jee, kiva kuulla että tykkäät bodata:) Meillä on kavereitten kans pieni "leikkimielinen" puntinnostokisa toukokuussa, tuu mukaan? Tavoitteena on parantaa omia tuloksia ja saada lisäpotkua treeneihin! Tässä lajit: 1) Penkkaus; kuka nostaa eniten penkistä yhellä kertaa. 2) Kyykkäys; kuka jaksaa tehä putkeen 60kg painolla eniten kyykkyjä. Ja 3) Leuanveto lisäpainolla; kuka jaksaa vetää suurimmalla lisäpainolla yhen leuan. Aika lepposet kisat:) Kaikki kisaa omilla saleillaan ja tuloksia jaetaan sitten esim. sosiaalisen median kautta! Ootko messissä?! T: Sanukkien uusi omistaja Eija:)

  VastaaPoista
 2. bodaaminen, oh yeah! :) onko sulla hei mitään tietoa saiskohan noita 'hyppytorneja' ostaa jostakin? a-h!

  VastaaPoista
 3. JEI! Ihana blogi! Alankin heti lukijaks.
  Bodaaminen on just parasta! Ite hylkäsin joskus puol vuotta sitten tänne brasseihin aikalailla kokonaan noi jumpat ja tilalle tuli raudan vääntäminen. Ah!
  http://beijosmelissa.blogspot.com

  VastaaPoista