17. kesäkuuta 2011

sporter's block

Täällä vaivaa vakava sporttimasis. Siis mua vaivaa! En ymmärrä, enkö muka ole se ihminen jolle liikunta on kaikki kaikessa!? Nautin siitä, tarvitsen sitä! Liikun: olen.  

Mutta nyt ei huvita tehdä mitään, mikään laji ei saa innostumaan, ei kiinnosta. Mopokolarista on kohta jo 3 viikkoa, eli olen ollut jo niin kauan liikkumatta. No okei, en nyt ihan kokonaan liikkumatta, mutta ilman kunnon treeniä. 
Kummatkin kädet siis revähtivät rajusti, mutta toimivat nyt jo kohtuullisen hyvin normiaskareissa. En kuitenkaan edelleen saa rasittaa niitä liikaa, eikä niillä oikein pysty tekemäänkään mitään. Siis liikunnallista. Punnertaa, uida, jumppailla.
No. Muutaman kerran olen käynyt hinkuttamassa stadikan vesijuoksurataa, mutta sekin puolituntinen on  joka kerta mennyt enemmän tai vähemmän naama vääränä. (siis ensinnäkin, miksi uimareilta on viety arvokasta tilaa vesijuoksijoita varten, kun yli puolet heistä kuitenkin vetää ihan väärin, käytännössä uivat liivit päällä koiraa??) Tiedän että vesijuoksu on oikein tehtynä hitsin hyvää ja tehokasta treeniä, ja sainkin kaiken kärvistelyn ohessa jalat ihan kunnolla hapoille, mutta kun vaan ketutti. 
Salilla käväisin eilen (testissä Simonkadun Fressi CityDealin kautta) mutta ei napannut yhtään, ärsytti! Okei, semirampaus luonnollisesti harmitti, mutta olisin kuitenkin voinut tehdä ihan pätevän alakroppa-treenin. (kun multa leikattiin olkapää, olin superriemuissani kun pääsin polkemaan kuntopyörää kantositeen kanssa) Vaikka kyykkyjä, vatsoja, venyttelyä... 
Iiiih, kauan tätä kestää??? Inhottava olo, tuntuu että levähdän ihan just. Tiedän kyllä, että pikku breikit liikkummisessa ovat ihan ok, ja levossahan se kunto kasvaa... mutta kun ahistoo. 
Balillakin sairaalassa maatessani murehdin vain kuinka mun superhyvä olo ja kunto kahden viikon intensiivisestä surffilaiffista katoaa, enkä tajunnut siinä masiksissa ollenkaan kelailla sitä kuinka onnellinen pitäisi olla että kolarista selvittiin näinkin vähäisin vammoin. Kumma nainen. Luulis olevan kiitollinen. 
Noh, kai näiden käsien on pakko ajan kanssa parantua, ja kai mä tästä normalisoidun...
Kuuntelenko mieltä ja kehoa, ja liikun vasta kun siltä oikeasti tuntuu, vai menenkö puoliväkisin luottaen että sama liikunnan jälkeinen superfiilis kuitenkin tulee ja valtaa? Pitäiskö kokeilla jotain ihan uutta? Annanko vain olla.... Pitkä kesäloma kropalle..?

ps. karkkiakin olen alkanut mussuttamaan...
pps. saa siis tulla hakemaan mut täältä kotoa liikkumaan
6 kommenttia:

 1. Aina ei vaan nappaa. Ja se on just tosi vaikeaa tietää, että onko se oma kroppa niin viisas, että vaatii lepoa, koska tarvitsee sitä - vai onko se vaan laiskistunut, ja sitä pitäisi potkia ylös. Tiedän siis tunteen :)

  VastaaPoista
 2. Mennään huomenna yhdessä Elixiaan!

  VastaaPoista
 3. joo Immi, mistä tietää....!?!? :) mutta onneksi en ole ainoa jolle tällainen on joskus iskenyt ..no nyt aloitin homman iisisti kävelylenkillä. kyllä tää tästä. ehkä sitä vois kokeilla jotain uuttakin..

  LAura meillä taitaa Elixiat mennä ristiin; otan sen testiviikon vasta kun nää handut toimii paremmin..!

  VastaaPoista
 4. Hei, mutkin saa ottaa mukaan Elixiaan. Kortti on ollut kuukauden, 0 käyntiä, zero!

  Mutta tiedän vähän liiankin hyvin ton fiiliksen, mikä sulla just nyt on. Itse olen liikkunut aina, erityisesti siksi, että se on ollut mulle loistokeino purkaa ajatuksia ja stressiäkin. Nyt synnytyksen jälkeen (siitä jo 6 kk), en ole saanut liikuntaa käyntiin, kuten ennen. ihan tuskaisaa. Käyn kyllä tuurailemassa spinningiä ja pumppia hiljakseltaan, ja selittelen asiakkaille, että oon just palannut äitiysvapaalta (lue= siksi näytän tältä:)), mutta ei sitäkään voi käyttää enää kauaa tekosyynä...
  Jostain se liikuntamotivaatio saa luvan kavuta esiin, en edes ymmärrä, miten se on voinut kadota, ekaa kertaa 34 vuoteen!!! PLÄÄH!
  Mutta tsemppiä sullekin, onneksi kolarissa ei käynyt pahemmin.

  VastaaPoista
 5. Heippa, ekaa kertaa blogiisi eksyin ja heti jäin koukkuun! :D

  Mikä on tuo Motivus, joka kuvassa näkyy?

  VastaaPoista
 6. tiinanen! ihana että olet löytänyt tänne! tervetuloa ja pahoittelut että heti alkuun kun tuli tällainen pitkä breikki bloggaamisesta...
  Motivus on kuntokeskus-ketju, löytyy Kampista, Simonkentältä, Stockalta ja Töölöstä salit, myös Turussa Motivuskeskus.

  VastaaPoista