30. kesäkuuta 2011

coconut water


Nam nam nam diggaan kookoksesta! Ihan kaikissa muodoissa ja ihan kaikessa. Suoraan siitä ihtestään kookospähkinästä imeskeltynä, neitsytkookosöljynä ihoa hoitamassa tai ruoanlaitossa, jätskissä, drinksussa (pina colada, uuh) hiutaleina, paloina, tuoksuna... Niin hyvää. (Ja ei hei pidä unohtaa vanhaa klassikkoa bounty-patukkaa!)
Sitten joskus kun opettelen tekemään raakasuklaata, ekaan testisatsiin laitan ehdottomasti kookosta. Ja hei tänään mutten oli hesarissa helpolta ja ihanalta kuulostava kookosjätski-resepti!
Parasta on tietty imailla sitä ehtaa kookosvettä suoraan nuoresta kookoksesta. Mieluiten rannalla. On  hyvää ja tekee hyvää,  mulla maha erityisesti kiittää. Eikä maksa mitään kun ollaan oikeilla leveysasteilla, esim Indoissa, Aasiassa, Brasiliassa.. 

Ulkoasussa on onnistuttu, kivan raikas meininki, eikä raaskisi heittää tölkkiä pois.


Mutta kun aina ei olla niillä ihanilla leveyspiireillä, niin silloin sitä onneksi saa myös tölkistä. Testissä nyt oli Maui & Sonsin Coconut Water, jota valitettavasti ei vielä saa kaupoista. Mutta samaa kamaa eri kuorissa saa mm Ruohonjuuresta. Maku on aito. ( no tossahan tosiaan lukee 100% coconut water.. ) Yleensä kookosvettä joko rakastaa tai inhoaa. Kookosvesi on melko maitomaista ja pehmeää, aika usein maitoihmiset tykkäilee. Erittäin kylmänä, jopa jäiden kanssa, toimii parhaiten. Palautusjuomana kookosveden pitäisi olla ihan super;  erittäin elektrolyyttipitoinen, eli nesteyttämisominaisuudet kohdillaan.  Eilen join uintitreenin jälkeen kuumalla stadikan katsomolla, (jee, kädet natsaa jo uimiseen!) toimi. 


                          Jos saa og-kookosvettä, vedetään se rannalla, ja kun tölkistä, niin tietty stadikalla. 


Aika tyyristähän tämä superhyvää tekevä tölkitetty namivesi on. Ei ihan jokapäiväinen drinkki; n 6 euroa saa pulittaa esim Cocowellin purkista. Mutta silloin tällöin voi herkutella, vaikkapa juuri palautusjuomana. (Madonna kuulemma vetää 6 tölkkiä päivässä, ha) Rekommenderar!

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaita kuvia! Kesä älä mene vielä... Kiitos, että jaat kuviasi ja tekstejäsi. Toivottaa eräs blogisi hiljan löytänyt ja vakiovieraaksesi jäänyt. -johanna

    VastaaPoista
  2. jeee! kiva että tänne eksyy lukijoita! kiitos, tervetuloa ja stay tuned!
    -vuokko

    VastaaPoista