25. maaliskuuta 2013

alkuvuoden treenit // pt jaakko savolahti

Olen nyt alkuvuoden treenannut personal trainer Jaakko Savolahden mulle tekemällä saliohjelmalla. Halusin synnytyksen jälkeen (kun olin jo muutaman viikon sekoillut salilla tehden mitä sattuu) startata salihommat tositarkoituksella. Tarvitsin siis kuria ja järjestystä treeniin, aina tervetullutta uutta kimmoketta, just mulle räätälöidyn uuden salitreeniohjelman. Itse en halunnut ohjelmaa tehdä, vaan halusin ohjelman ulkopuoliselta PT:lta.

Nyt se joku muu oli PT Jaakko aka Paleo-Jaska.
Homma starttasi ennakkokysymyksillä meilitse. Tavoitteet? noh, peppua n 20 cm ylös, core kuntoon, lihakset back mahan kanniskelun jälkeen.. Liikuntatausta? jumppairmailua n 10 vuotta, salirakkaus löytynyt pari vuotta sitten, intohimolaji surf...etc...
Meilailun jälkeen tapasimme kisiksellä mun kehosyynauksen merkeissä. Eli tsekkaukseen joutui mun kropan liikkuvuus, epätasapainot, toispuoleisuudet jne. Pointtina kartoittaa mun kropan tämän hetkinen tila, ja tän pohjalta tehdä juuri mulle sopiva ohjelma ja mun kropalle passaavat liikkeet.hei perse, why so sad?

mitä kuuluu core?

Mun taustatietojen sekä tavotteiden ja toiveiden ja tämän alkutsekin pohjalta Jaska räätälöi mulle kolmijakoisen saliohjelman. Tokalla kisistapaamisella tsekkasimme ohjelmien liikkeet läpi, ja niitä olikin paljon. Vieläpä paljon mulle uusia sellaisia. Prehab/lämmittely-liikkeistä alkaen tuli vastaan paljon uusia tuttavuuksia; elevated mountain climber, cook hip lift... Ei siinä, kohti uutta ja tuntematonta. 

face pull
pull through
chop
lift
Y's T's & W's
Muutaman treenin jälkeen pommitin Jaskaa kysymystulvalla. Miksi tämä liike, miten tämä tehtiinkään, miksi miksi miksi. Onneksi Jaska on kärsivällinen ja ammattilainen, eli sain vastaukset ja perustelut kysymyksiini. 

Nyt siis kolmisen kuukautta Jaskan ohjelmaa alla. 
Tuloksia on tullut. Ehdottomasti tehnyt hyvää tehdä erilaisia liikkeitä ja erilailla siihen, mihin tottunut.  Etenkin core tuntuu saaneen todella hyvää kyytiä; ohjelmassa lähes jokaisessa liikkeessä keskivartalo on kovassa duunissa. 
Ja lihaksia taas näkyvissä. Wohoo!

Hieman haasteita on tuonut ohjelman rytmi ja osa liikkeistä. Miten mulle onkin niin vaikea tehdä kropan mobilisaatiota lihaskuntoharjoittelun lomassa? Ja miten sitä onkaan yllättävän nolo tyyppi, kun ei Elixian arki-iltaruuhkassa oikein kehtaa tehdä niitä hassuimman näköisiä liikkeitä. Sitä on ollut ihan liian tottunut tiettyyn rytmiin, tekotapaan ja liikkeisiin.
Melko tarkasti olen kuitenkin ohjelmaa noudattanut. Välillä vähän säveltänyt omia ja skippaillut niitä hassuimman näköisiä liikkeitä, mutta muuten kiltisti treenannut ohjelmaa seuraten. 

Laitan jonkun nolon peilin kautta otetun kuvan jossain välissä. Ei pitäisi tuottaa ongelmia salilla itsensä kuvaaminen, jos vaikka teen sen heti lonkankoukistajan mobilisoinnin jälkeen.. 

Jos olet uutta saliohjelmaa tai muita personal trainer-palveluita vailla, voin lämpimästi suositella Jaskaa. Tsekkaa enemmän saitilta Jaskasta ja pt-meiningeistä. Ja hei mun kautta saat Jaskan palvelusta -15%!

Energistä treeniviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti