29. toukokuuta 2012

testaa kuntosi: 10 min tehotreeni !

Tehtiin sporttimuoti-fiilistelyn ohella myös tällainen kuntotesti/pikatreeni-setti. Tekstit otin suoraan Lauralta. Merci.


Nyt olisi kaksi hyvää yhden hinnalla: 10 minuutin tehotreeni ja kuntotesti samassa paketissa – molemmat onnistuvat vaikka olohuoneen lattialla. Tee jokaista liikettä minuutin ajan niin monta kertaa kuin jaksat ja kirjaa toistojesi määrä ylös. Jokaisen minuutin välillä on 15 sekunnin tauko, joten yhteensä aikaa menee 10 minuuttia. Voit seurata kuntosi kehitystä, kun teet sarjan joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa ja vertailet tuloksia keskenään. Vaikka treeni tehdäänkin aikaa vastan, tee liikkeet silti huolella, sillä laatu on aina parempi kuin määrä.


Vinkki! Lataa älypuhelimeesi sovellus, johon voit ohjelmoida haluamasi ajanoton ja kierrokset. Hae sovellusta esimerkiksi nimillä “interval timer” ja “perfect round”.


Kuka ottaa haasteen vastaan? Tuloksia voi laittaa kommenttiosioon.
Lämmittele ennen treeniä: hyppelehdi ja pyörittele käsiäsi ja jalkojasi muutaman minuutin ajan.
1. Burpee eli jännehyppy
Aloita seisoaltaan. Laske kätesi maahan ja hypähdä punnerrusasentoon. Hyppää takaisin niin, että jalkasi tulevat lähelle käsiäsi (kuva ylhäällä vasemmalla) ja ponnahda ylös. Toista liikettä minuutin ajan niin monta kertaa kuin ennätät.

2. Punnerrus
Voit helpottaa liikettä tarvittaessa pitämällä polvet maassa. Tee niin monta punnerrusta kuin ennätät.3. Polvihyppely
Hypähdä nostaen polvea ylös rintaa kohden ja kosketa samalla vastakkaisella kyynärpäälläsi polven sisäpuolta. Toista niin monta kertaa kuin ennätät.4. Askelkyykky
Pidä kädet lanteilla ja astu eteenpäin niin, että molemmat polvesi ovat 90-asteen kulmassa. Astu takaisin lähtöasentoon ja toista vuorotellen kummallakin jalalla niin monta kertaa kuin ennätät.


5. Russian twist eli vatsakierto
Istu maassa jalat koukussa. Pidä kädet yhdessä ja käänny puolelta toiselle koskettaen vuorotellen lattiaa sivullasi niin, että vyötärösi kiertyy puolelta toiselle. Voit ottaa lisäpainon käyttöön, jolloin liike on haastavampi. Toista liikettä niin monta kertaa kuin ennätät.


6. Dippi
Asetu tuolin eteen niin, että pidät käsilläsi sen reunoista kiinni. Pudota itsesi alas, kuten kuvassa ja nosta itsesi taas tuolin tasolle. Toista niin monta kertaa kuin ennätät.


7. Superman-selkäliike
Asetu mahallesi lattialle. Nosta käsiä ja jalkoja samanaikaisesti ylöspäin ja palaa lähtöasentoon. Toista niin monta kertaa kuin ennätät.


8. Kyykky
Asetu haara-asentoon niin, että varpaat osoittavat hieman ulospäin. Istu ikään kuin taaksepäin ja laskeudu niin alas kuin pystyt. Katso, että polvesi ovat varpaiden suuntaisesti, eivätkä mene varpaiden linjan yli (katso punainen viiva). Toista niin monta kertaa kuin ennätät.


Teksti Laura Iisalo / Valokuvat Vuokko Salo / Meikki Aino-Sofia Kojonen / Malli Liina Vartia / Kiitos CompactFit ja Jukka Rajala

Trikoot, punainen toppi ja hihaton paita adidas, kengät VIVOBAREFOOT, juomapullo Stadium

4 kommenttia:

 1. tää ei nyt liity tähän mitenkaan, mutta hei, miten kävi sen islantipostauksen? meitsi on käynyt täällä joka päivä kyttäämässä, heh, siis oon lähdössä viikon päästä viikoksi sinne itse reissuun, olisin ollut iki-onnellinen alkufiilistelystä ja vinkeistä, mitä tehdä ja missä :)

  t. Leena

  VastaaPoista
 2. moi Leena

  hei ihanaa kuumotusta. arvostan :D
  kai tsekkasit ees edellisen Islanti-postauksen? tältä tokalta reissulta mulla on lähinnä behind the scenes-kuvamatskua; en paljoo ehtinyt muuta kuin duunikuvausjuttuja tolla reissulla.
  mut kerro mitä haluaisit tietää ja nähdä? katotaan jos voin jeesaa... ;) lukijan toivepostaus, heheh!

  v

  VastaaPoista
 3. no en mä tiedä ees mitä toivoisin :) hihhih, meillä on lennot ja auto vuokrattuna (haetaan kentältä), sen jälkeen vähän yli viikko aikaa! jonnekin pitäis mennä! :)

  Leena

  VastaaPoista
 4. Moi Leena

  mä en sitten ehtinyt tehdä sulle Islanti-postausta.. (buu. sori!!)
  toivottavasti reissussa kaikki hyvin ja nautitte upeasta Islannista. Auto alle, kartta mukaan ja seikkailumielellä tien päälle, heh.
  menkää hei ehdottomasti syömään Fishmarketiin! ja uimaan eri paikkoihin. sit tietty ootte käyneet/käytte kaikki muutkin perusjutut; hot springs, ratsastussetit, valasretki etc...

  v

  VastaaPoista