12. heinäkuuta 2011

cheers, it's sea weed!

Mitä sä juot ?!?! Hehe, kuulen tuon kysymyksen lähes päivittäin kun siemailen rakasta leväjuomaani spiruliinaa. (linkin takana Jaakon erittäin kattava tietopaketti spirusta, kantsii tsekkaa) Noh, myönnetään, onhan tämä myrkynvihreä terveysjuoma hiukka epäilyttävän näköistä.. Mutta hei, tuskin helpommin ja edullisemmin saa tankattua hyviä mineraaleja, vitamiineja ja protskua kuin tätä syvänvihreää nauttimalla. Spiruliinaa saat hyvin varustetuista alan liikeistä, (Life, Ruohonjuuri, CocoVin nettiputiikki) sitä saa jauheena purkissa, puristeina sekä kapseleina. Itse käytän CocoVin jauhetta, jota blandaan veteen sekä pirtelöihin. Pillerimuodossa en ole vielä kokeillut spirua, voisi ehkä reissuilla toimia paremmin kuin jauheen kanssa läträäminen. Laura se napsii ihmespirua kapseleina.




Spiruuliina on mikroskooppinen yksisoluinen levä, ja se kuuluu maailman ravinnetiheimpiin yksittäisiin ruokiin, todella pullollaan arvokkaita ravinteita. (Huom erityisesti kasvissyöjät ja urheilijat, erittäin hyväksi just teille!) Spiruliina sisältää paljon tärkeitä mineraaleja,  (osa näistä erittäin tehokkaita detox-mineraaleja, spiru on loistava superfoodi kehon puhdistamiseen) runsaasti vitamiineja ( runsaasti B-ryhmän, beetakaroteenia, sekä A-, E- ja K-vitamiinia) Tärkeimpiä antioksidantteja mm beetakaroteeni ja lehtivihreä. Eli mielettömäasti kaikkea hyvää. 
Olen varma että olen saanut täksi kesäksi erittäin hyvän sisäisen suojan aurinkoa vastaan juomalla spiruliinaa. (n puoli vuotta leväelämää alla)
Siis suosittelen kaikille. Helppoa ja edullista. Aloitin käytön noin teelusikallisella päivässä, nyt kulutus 1-2 ruokalusikallista per pvä veteen tai smoothieihin sekoitettuna. (reilu teelusikallinen litraan vettä, pirtelöön n. ruokalusikallinen) Ainiin, mausta. Spiruliina EI, yllättävää kyllä, maistu paljon millekään, vieno meren tuoksu ja levän maku, mutta tosi vieno! Leväkippis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti