27. huhtikuuta 2011

reissutreenit

Reissuilla liikun fiiliksen ja olosuhteiden mukaan, mutta yleensä kuitenkin liikun. Ei se treenaus lomalla mikään pakkojuttu ole, mutta en näe miksi sitä ei liikkusi, jos siihen on mahdollisuus. Matkustan kohtalaisen usein, joten mulle itseasiassa reissuliikkuminen on aika must juttu, tai treenibreikkejä tulisi aivan liian usein.. On se lenkki, hotellin gymi, uinti, oma functional training jumppasessio, aina sitä jotain keksii. (surffireissuilla sitä luonnollisesti surffaa, mutta onpa sitä flättipäivinä sitten tultu juostua rantaviivaa pitkin paljain jaloin. Tekee muuten hyvää sielulle ja erittäin hyvää jaloille.)
Juoksukengät kulkee mulla aina matkassa mukana. Se on vaan niin helppoa ja kätevää; tossut jalkaan ja ulos. Jonkunlainen kartta tai tutustuminen alueeseen ennen lenkille lähtöä saattaa olla jees, mutta skidi seikkailu uudessa mestassa on vaan hauskaa. Ja heti tulee lokaalifiilis! Et kun mä tässä ihan normisti lenkkeilen, niin kuulun selkeesti teidän joukkoon, en mä mikään turisti ole, haha.. Ja eipä puuduta ne samat himareitit. Olen juossut upeita lenkkejä mm New Yorkissa, Tel Avivissa ja nyt Espanjassa. Plussapisteitä tulee aina luonnollisesti meren läheisyydestä. 

Tällä kertaa juostiin Espanjassa, Alicantessa. Säät olivat supersuotuisat juuri juoksulenkeille, puolipilvistä ja vain noin parikymmentä astetta. Mutta ne vuoret ja se meri. Ja appelsiini- ja sitruunapuut! Ei ollut valittamista. Kuuden päivän loman aikana tuli juostua 4 lenkkiä, jotka pyrittiin kaikki juoksemaan hieman eri tehoilla. Oli pitkä ja matalasykkeinen, korkeilla sykkeillä kymppi, intervallilenkki ja lähtöpäivän aamuna vielä melkein PK-sykkeillä lyhyt 8km. Kiitti Espanja näistä maisemista ja sääolosuhteista! 

Matalilla sykkeillä eli peruskestävyyslenkki: sykerajat n 55%-75% maksimisykkeestä
Korkeilla sykkeillä eli vauhtikestävyyslenkki: n 75%-90% maksimisykkeestä
Intervallilenkki: vaihtelua PK-VK sykkeillä
(esim alkuun 10 min PK-lämmitelyä, jonka jälkeen 5 min PK, 5 min VK jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti